2013. október 17., csütörtök

Paleo



ALMÁS PITE

Tészta:
200g darált mandula
6 tojas
200 dkg aszalt sárgabarack paszta (vízzel daráltam össze…jól le is égett a darálóm. hüp-hüp)
1 tk. szódabikarbóna
Mindent összekeverünk, és sütőpapírral letakarva 170 fokon 25 perc alatt megsütjük.

Töltelék:
Sok-sok reszelt és levétől kinyomkodott almát forró serpenyőben átpirítunk, majd kihűlés után xillittel édesítjük (minimálisan, akar el is hagyható) és fahéjjal fűszerezzük. 

Egyébként töltelék nélkül is isteni, akkor viszont nem almás pite, hanem mondjuk sárgabarackos piskóta.

Hab:
Csak úgy érzésre: kókusztejszínt, útifű maghéjat, citromlevet, xilitet habverővel jól felvernünk, picit hagyjuk állni, hogy az útifű jól megszívja magát, és már kész is.


No, az enyém kicsit formabontó lett, ugyanis a tészta beleragadt a szilikon tortaformába. Ezért az almás reszeléket csak a tetejére pakoltam. Ha minden szuperül működik, akkor kettévágom és a két lap közé pakolom. De így is fini lett!



7 megjegyzés:

Csigusz írta...

Bakker nyissal mar egy paleo cukit. Szerintem az a Baross utcai ehetetlen, mint valami rossz vicc. Mindennek kokusz ize van. (Mai tanulsag: a rossz vicc ehetetlen)

Rita írta...

:D
Szerintem mindennek mák íze van ott. És tényleg van, ami ehetetlen, de 1-2 dolgot szeretek....főként, ami nem mák ízű :)

De óké, nyitok egy cukit, szívesen!

Heniiii írta...

mázlista vagyok, hogy 3-4 féle paleo süti van az irodánk büféjében, de Rita te felülmúlod az biztos! már uncsi a paleo brownie, tiramisu, stb. úh. egy sortiment ajánlót kellene így képekkel készítened, és nagyüzemben ide gyártani :)

Rita írta...

:) Csajok, nem vagyok ám olyan ügyes. Jó, általában azért nagyon finomak, amiket készítek, na, de milyen csúnyák. Nem kirakatba valók :D

Bejus70 írta...

Te, ez guszta! :)

mrsg írta...

Nem is rondák a cuccaid Rita :D Egyébként meg szakácsként azt mondom mindent lehet szépen tálalni , tok mindegy hogy néz ki alapból meg az is mindegy néha ha nincs túl jó íze :P A tálalás az étvágygerjeszto, úgyhogy nyugodtan nyithatsz egy cukit, legfeljebb ha nagyon megszorulsz írok neked díszíto otleteket :D

Rena írta...

Nagyon jól néz ki! Tuti finom is! Lehet van benne Valami abban, hogy nyitnod kellene egy cukit.