2014. október 27., hétfő

The last chance


Ma voltam dokinál, annál, aki majd tükröz. Azzal kezdtem, hogy nehéz eset vagyok, majd ő kérdezte, hogy sok a stressz? :DDDD Hát ja, ha csak ez lenne a baj. 

Elregéltem neki mindent, a PCOS-t, a méhenkívüliket, a 4 lombikot, a missed ab-ot, a sövény műtétet és ami utána jött, egyszóval tömören, röviden az elmúlt 7 évünket. Ultrahang közben megállapította, hogy nyh 5 mm, ami, így pé után szinte semmi. Kéredztem, hogy úgy egyébként az ultrahangon lehet-e látni az ashermann-t? Azt mondta, hogy a legbiztosabb persze a tükrözés, de igen. Ha ashermanja van valakinek, akkor úgy néz ki a méh ürege, mintha üreges, hullámos lenne a nyh. Ez pedig azért van így, mert az összenövések között felgyülemlett folyadék nem tud távozni. Mindeközben ultrahangozott, és bizony láttuk, hogy olyan hullámos a nyh, és olyan szép kis folyadék van megint ugyanott, ahol egy éve is volt, hogy csak na :( A doki csak annyit mondott, hogy IGEN....maga nem egyszerű eset.

November 9-én megyek be a kórházba, akkor beszéljük meg, hogy pontosan mikor legyen a tükrözés. Annyit mondott, hogy nem tudja garantálni a sikert, de megtesz mindent. Én meg erre mondtam, hogy tudom, de ez az utolsó, azaz egyetlen esélyem, szóval muszáj megpróbálnom.

A hyaluron savas gél, amit befecskendez majd a méh üregébe, kb. 50 rugó lesz, ha csak nem 100. A doki egyébként nagyon szimpi volt......jövök még hírekkel.

8 megjegyzés:

Heniiii írta...

Szerintem sikerülni fog, jó lesz a doki! Szurkolok!

NMartina írta...

Rita!Én ezt egyszerűen nem értem. Vagyis értem csak felháborító. Ezt a hullámos nyhártyát eddig nem látta senki? Vagy látta, de nem tudta mièrt olyan?

Rita írta...

Köszi Heni :)
Tina, tudod, egy doki se meri felvállalni az uh-s diagnózisát. De mehettem volna már tavaly is tükrözésre, csak ugye bíztam abban, h nem kell, mert "csak" hormonális a baj.
Egyébként úgy megyek most el erre a műtétre, h egyáltalán nem vagyok abban biztos, h ha sikerül is, lesz valaha is gyerekünk. Már nem látom magam terhesen, gyerekkel. Furi, mert nemet viszont nem tudok mondani.

Cicmorgó írta...

Szia! Fel sem merült, hogy altatásban csinàlja meg? Vagy úgy lesz? Csak mert akkor rögtön lehet orvosolni a problémàt, ha valamit talàlnak. 100 eFt? Az rengeteg! Miért ennyire drága? Nekem a Soten csináltak, ingyen. Vagy ez a doki valami specialista és azért jársz hozza?
Minden rendben lesz, drukkolok!

kretty írta...

Rita, mit csinálnak most majd pontosan?
Tök gáz, hogy ilyen orvosok vannak...

Rita írta...

Cic, deeee, altatásban lesz :) És rögtön orvosolja is a problémát, ezért kell ez a nagyon drága gél, amit felfecskendez. Így elvileg nem tud újra összetapadni. De persze ez sem garancia semmire. Maga a tükrözés elvileg ingyen lesz...mondjuk egy 20-as már kifizettem a dokinak tegnap.

Azt csinálja most a doki, hogy feloldja az összenövéseket, majd befecskendeni ezt a gélt. 5 napig kell majd feküdnöm (pihennem), gondolom azért, hogy a helyén maradjon a gél. Azt mondta, hogy sajnos ez még nem azt jelenti, hogy a nyh biztosan újra fel tud épülni...az is lehet, hogy már soha többé :( elég gáz. De okosabbak majd akkor leszünk ha már túl vagyok rajta.

FElla írta...

Ez olyan borzasztó mindig nagyon elszégyelem magam a saját rinyálásom miatt mikor a te esetedre gondolok, mert ez már annyira abszurd amennyi minden történt Veled holott azzal kezdődött hogy teljesen természetesen teherbe estél.
Nagyon drukkolok hogy jól sikerüljön ez a beavatkozás.

Rita írta...

Fella...ez nagyon jó megfogalmazás. Teljesen abszurd, ami velem történik.
Az a hülye film jut az eszembe, amikor menekülnek a halál elől, de a végén persze úgysem tudják kikerülni...na, jó, ez lehet hülye hasonlat volt :D