2013. január 22., kedd

Vadászleves


Az egyik nagy kedvencem mostanság:



Hozzávalók:
50 dkg csirke szárny (vagy valami más csirke husi)
30 dkg csirkemáj, apróra vágva
1 db kisméretű zeller, kockára vágva
4 db sárgarépa, karikázva
4 db fehérrépa, karikázva
3 gerezd zúzott foghagyma
1 db vöröshagyma, felkockázva
1 db zöldpaprika, apróra vágva
1 db paradicsom, apróra vágva
3-4 babérlevél
½ tk. xilit
½ tk. őrölt gyömbér
tetszés szerint kerti fűszer (kakukkfű, petrezselyem vagy bazsalikom)
1 ek. liba- vagy kókuszzsír
1 ek. mustár
só, bors

A zsiradékon kissé megpirítjuk a babérlevelet, erre jön a hagyma, a zúzott foghagyma, a csirke szárnyak, majd az apróra vágott paprika és paradicsom. 1-2 percig pároljuk őket, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, a gyömbért, a sót és a borsot. Felengedjük 1,5-2 liter vízzel, és puhára főzzük. Miután megfőtt a husi és a zöldségek, mehet bele a máj és 2 kanálnyi a választott kerti fűszerből. Mivel a máj hamar megfő, így pár perc és kész is.
Ezután a zöldségek kb. felét kiszedjük a levesből, finomra turmixoljuk, majd összekeverjük a mustárra és xilittel. A levest ezzel a keverékkel besűrítjük. Egészségünkre:)

3 megjegyzés:

Heniiii írta...

ezt (is) ki kell próbálnom! lassan Rita receptek mappám lesz :)

Pocilakóra várva írta...

Ritám!
Hű, de jól néz ki! :)

Rita írta...

Hát, a kép nem az igazi, na, de az íze....meg kell kóstolni mindenképp)